This guest cottage is nestled in a lush second growth forest on a north facing bluff overlooking Hood Canal with distant views of Dabob bay.

Designed to repurpose an existing foundation, the new building is just over 20ft square. Intentionally restrained on an existing footprint, the concept grew from this premise - a simple box with large carved openings in both the roof and walls that selectively embrace t he views and natural light. Taut oxidized black cedar and blackened cement infill panels clad the exterior while lightly painted mdf panels and soft pine plywood warm and brighten the interior. On a sunny western corner of the house a large patio reaches out into the landscape and connects the building to the larger site while serving as a jumping off point to the trail system wandering down to the water's edge.